Priser för tandvård

För dig som är skriven i Södermanland är tandvården gratis till och med det år du fyller 23. Därefter får du betala tandvården själv. En bra idé är att teckna ett frisktandvårdsavtal.

Här får du veta vad det kostar att gå till oss på Folktandvården.

Se priserna som en vägledning. Vilken behandling just du behöver går inte att säga utan en undersökning. Vad kostnaden blir beror på hur det ser ut i din mun och vilken tandvård du behöver. Tala med din tandläkare så får du får ett kostnadsförslag innan påbörjad behandling.

Allmäntandvård

Vanlig tandvård är gratis för barn och ungdomar, skrivna i Sörmland, till och med det år du fyller 23. Därefter får du betala tandvården själv, enligt gällande prislista.

Prislista allmäntandvård

Specialisttandvård

För att få specialisttandvård krävs alltid en remiss. Precis som inom allmäntandvården finns en prislista över behandlingar och kostnader hos specialisttandvården.

Tala med din tandläkare så får du får ett kostnadsförslag innan påbörjad behandling.

Prislista specialisttandvård

Allmänt tandvårdsbidrag

Du vet väl att du kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag som delbetalning? Bidraget är en del av det statliga tandvårdsstödet.

Allmänna tandvårdsbidraget (ATB)

Frisktandvårdsavtal

En bra idé är att teckna frisktandvårdavtal, så får du redan från början koll på vad dina tänder kostar. Vi erbjuder dig frisktandvård från 27 kronor i månaden.

Det finns tio avgiftsklasser. Vilken kostnad du får beror på hur det ser ut i din mun och vilken tandvård din tandläkare bedömer att du behöver.

Prislista frisktandvård

Garantier

Hos oss får du tre års garanti på fasta protetiska arbeten samt ett års garanti på avtagbar protetik, permanenta fyllningar och rotfyllningar. Önskar du information om materialinnehåll i protetiska arbeten kan du även få det skriftligt.

Läs mer om garantier

Välj hur du vill betala

Vi tar emot kontanter, kort (på nästan alla kliniker), swish eller vårt presentkort.

Uteblivet besök och sent återbud

Hör av dig om du inte kan komma på bokad tid. Kontakta oss så snart du kan, senast 24 timmar före besöket. Om du inte kommer på din bokade tid eller om du lämnar sent återbud, får du betala för det planerade besöket (vuxna 505 kr på allmäntandvården, 648 kr på specialisttandvården), barn och unga vuxna 300 kr. Tänk på att ett uteblivet besök drabbar någon annan som istället kunde fått komma till oss i ditt ställe. Hör av dig direkt till den egna kliniken via telefon eller e-post.

Läs mer om återbud

Kontaktuppgifter till din klinik

Publicerat av: Samuelsson, Helen
Uppdaterat: 8 mars 2023