Frisktandvård för dig som vill ha tandvård till ett fast pris

Frisktandvård ger dig full kontroll på både tandhälsa och tandvårdskostnader. Du får i klartext den tandvård du behöver till fast pris och slipper därmed överraskningar i form av oväntade eller höga tandvårdsräkningar.

Vi lägger stor vikt vid förebyggande behandling och vi vill gärna hjälpa dig innan det händer något. Därför erbjuder vi dig att teckna frisktandvårdsavtal – tandvård till fast pris.

Vad är frisktandvård?

Frisktandvård innebär att vi tecknar ett avtal som ger dig regelbunden tandvård till ett fast pris. Kostnaden ligger för närvarande mellan 31-1139 kronor per månad.

Det finns tio avgiftsklasser. Vilken kostnad du får beror på hur det ser ut i din mun och vilken tandvård din tandläkare bedömer att du behöver

Tandvård till fast pris!

Du som är 24 år eller äldre kan få din tandvård till fast pris. Det kallas för frisktandvård – ett avtal som du tecknar med oss och som ger dig ökad trygghet.

Fast pris – full kontroll

Frisktandvård ger dig full kontroll på både tandhälsa och tandvårdskostnader. Du får i klartext den tandvård du behöver till fast pris och slipper därmed överraskningar i form av oväntade eller höga tandvårdsräkningar. Avtalet gäller i hela landet, även om du flyttar. Glöm då inte att meddela flytten till din klinik.

Kan jag teckna avtal på hemsidan?

Nej, det kan du bara göra på din klinik i samband med en undersökning. När du har blivit undersökt får du erbjudande om Frisktandvård.

Dubbla månadsdragningar

När du tecknar frisktandvårdsavtal och väljer att betala med autogiro får du dubbla månadsdragningar när avtalet startar. Anledningen är att autogirodragningen inte påbörjades i samma månad som avtalet tecknades. Dubbla månadsdragningar pågår till dess att betalningen är i kapp.

Täcker det mesta

Undantagen i avtalet är få och handlar i stort sett om kosmetisk tandvård, tandreglering och skador till följd av olycksfall.

Autogiro eller kontant

9 av 10 sörmlänningar betalar 31–475 kronor i månaden. Priset bestäms vid en vanlig undersökning på någon av våra kliniker. Ju bättre tandhälsa, desto mindre behöver du betala. Använder du ditt allmänna tandvårdsbidrag (ATB) som delbetalning så blir månadskostnaden givetvis lägre än om du inte gör det. Du väljer själv om du vill betala kontant i förskott eller månadsvis via autogiro.

3-årsavtal

Avtalet gäller i tre år och förlängs automatiskt med tre år i taget om det inte sägs upp.

Detta ingår inte

  • Vård till följd av olycksfall eller arbetsskada
  • Tandreglering
  • Kosmetisk tandvård, till exempel fastsättning av tandsmycken
  • Tandskydd
  • Rehabilitering av slitna bett

Allt fler väljer frisktandvård

Nästan 36 000 sörmlänningar har i dag frisktandvård och antalet ökar för varje dag. Faktum är att de allra flesta sörmlänningar kan erbjudas frisktandvård. Undantagna är personer med svårbedömd tandhälsa och de som omfattas av särskilda ersättningsregler.

Du får dessutom akut tandvård hos Folktandvården i hela Sverige (inte utomlands).

Kontakta din klinik om du vill veta mer om frisktandvård

Publicerat av: Samuelsson, Helen
Uppdaterat: 16 april 2024