Digital kallelse

Digital kallelse via mobilen

Digital kallelse

Nu kan du få post från Folktandvården Sörmland i en digital brevlåda. Just nu gäller det vissa kallelser till tandvårdbesök och frisktandvårdsfakturor. Du som inte har en digital brevlåda får fortsatt post hem till din vanliga brevlåda.

Tre digitala brevlådor

Det finns tre olika digitala brevlådor. Du väljer själv vilken du vill använda.

  • Min myndighetspost
  • Kivra
  • Billo

Du som är osäker på om du är ansluten till en digital brevlåda kan logga in med e-legitimation på Skatteverkets webbplats. Där ser du om du är ansluten till en digital brevlåda och i så fall vilken.

Vårdnadshavare för barn upp till och med 15 år och med digital brevlåda kommer nu att få digital kallelse för barnet.

Vårdnadshavare för barn till och med 15 år som inte har en digital brevlåda får kallelsen med vanlig post med texten "Till vårdnadshavare för.." och (barnets namn)" på kuvertet.

Hur skaffar jag en digital brevlåda?

Du besöker Myndigheten för digital förvaltning, DIGG. Där finns information om de olika brevlådorna och hur du gör för att skaffa dig en.

Hur vet jag att jag har fått post till min digitala brevlåda?

Du får en avisering till din mejladress när du har ett nytt brev i den digitala brevlådan. I din digitala brevlåda kan du ändra inställningar för att aktivera notiser och sms.

Papperspost

Du som inte har en digital brevlåda får fortsatt post från oss skickad hem till din vanliga brevlåda.

Du väljer

Du kan själv välja om du inte vill ha digital post från Folktandvården Sörmland. Det gör du genom att gå in i inställningar i din digitala brevlåda och välja vilka du inte vill ta emot digital post från. Då får du fortsatt post från oss skickad hem till din vanliga brevlåda.

Publicerat av: Helen Samuelsson
Uppdaterat: 3 april 2024